There's no excuse to be bored. Sad, yes. Angry, yes. Depressed, yes. Crazy, yes. But there's no excuse for boredom, ever. (Viggo Mortensen)

středa 31. října 2012

Halloween, Samhain a to okolo

Tak nám odpadly asi tak dvě třetiny odpoledního semináře; ve škole někdo vyrazil pojistky tak dokonale, že za půl hodiny nikdo proud zpátky nenahodil. Našemu učiteli to přišlo moc líto, to bylo vidět - lovil z hlavy základní kostru tématu, které jsme měli řešit, a chytal se každé informace, na kterou si vzpomněl, v naději, že během těch dvou dalších vět se dodávka elektrického proudu obnoví. Leč zklamal se ve svých nadějích, takže jsme přece jen získali trochu neplánovaného volna navíc.

Věrny keltským tradicím stejně jako naší přirozené lenosti rozhodly jsme se se Spolubydlou, že přiměřená oslava Samhainu/Halloweenu je zapálit si na stole svíčku k učení o asthma bronchiale/koukání na seriály. Většina kolejních kolegů se ale rozhodla vyrazit na párty v menze, následkem čehož pobíhají po chodbách lidi v podivných kostýmech s obličeji namalovanými nabílo a chudák Spolubydla čeká, až se uvolní koupelna, aby se mohla jít osprchovat. Momentálně se v ní líčí tři děvčata a jeden hoch. (Dámská koupelna? Jo, jasně.)

Ano, možná by se těm oslavám dalo dát trochu víc... třeba těm kostýmům. O Samhainu prý přicházejí duchové ze zásvětí. Aby se jim člověk vyhnul, pomůže prý jen přestrojit se (ideálně taky za strašidlo), aby ho nepoznali.
Ale když tak nad tím přemýšlím...

Znáte mě někdo v sukni? No vida.

Žádné komentáře:

Okomentovat